Recept

Förutom att njuta av Smarry som dom är kan man också göra goda efterrätter med dom när man vill bjuda på något gott och annorlunda.

Här är några goda recept som gör tillställningen lite festligare!

Smarrycake

Smarrycake

( 8 portioner )

  • 125 g Philadelphiaost

  • 2 dl Socker

  • 3 dl Vispgrädde

  • 1,5 tsk Vaniljsocker

  • 3 Äggulor

  • 9 st Gille havrekakor

  • 8 st Smarry Delikatessbollar Cocos

Blanda Philadelphiaosten, sockret och vaniljsockret i en skål och vänd ner äggulorna en och en.

Vispa grädden halvhård och blanda ner i smeten.

Krossa Gille havrekakorna, täck med 2/3 av krosset botten av en form med avtagbara kanter.

Dela Smarry Delikatessbollar Cocos på mitten och ställ dem ovanpå krosset.

Häll smeten över cocosbollarna, strö resten av Gille havrekakorna ovanpå.

Ställ in formen i frysen minst 3 timmar.

Serveras något tinad. Dekorera ev. med kiwiskivor ovanpå samt citronmeliss innan servering.

Njut!

Smarrycake - mjölkfri

(8 portioner)

  • 125g Tofuline Creamy spread, orginal (eller annat mjölkfritt alternativ till Philadelphia ost)

  • 2 dl Socker

  • 3 dl Mjölkfri vispbar grädde (T.ex. Go Green eller Oatly)

  • 1,5 tsk Vaniljsocker

  • 3 Ägg-gulor

  • 9 st Gille havrekakor

  • 1 pkt Smarry Delikatessbollar

Blanda Tofulineosten, sockret och vanliljsockret i en skål, vänd ner ägg-gulorna en och en.

Vispa grädden halvhård och blanda ner i smeten.

Krossa Gillehavrekakorna.

Täck med 2/3 av krosset botten av en form med avtagbara kanter.

Dela Delikatessbollarna på mitten och ställ dem ovanpå krosset.

Häll smeten över allting.

eller

Dela Smarrypinnar på mitten (lättast med sax) och blanda ner dessa direkt i smeten!

Häll sedan smeten i formen.

Strö över resten av havrekrosset.

Ställ in formen i frysen i minst 3 timmar, serveras något tinad.

Dekorera ev med kiwi-skivor ovanpå innan servering.

Njut!

Smarrybomb på hallonspegel

  • 1 smördegsplatta (färdig fryst)

  • 1 Smarryboll choklad

  • 1 pkt djupfrysta hallon

  • 1 msk florsocker

  • Vatten

Kavla smördegsplattan till ca 3 mm tjocklek.

Skär ut en remsa som täcker hela Smarrybollen.

Blöt fingret och täpp till alla skarvar.

Sätt in den i ugnen på 125 grader i ca 15 minuter.

Under tiden gör du hallonsåsen:

Häll de halvtinade hallonen i en mixer tillsammans med florsockret och lite vatten.

Kör tills det blivit lite såsigt. Vill man inte ha hallonstenarna så kan man sila såsen.

Häll hallonsåsen på en assiett och lägg Smarrybomben på, pudra på lite florsocker.

Ät och njut!

Arvids Smarriga Smarry Glass

 

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl vispgrädde

  • 2  äggvitor

  • 100 g  florsocker

  • 100 g choclatechip cookies

  • 4  Smarry cocosbollar

 

Vispa grädde och creme fraiche var för sig

Vispa äggvitorna hårt och blanda i florsocker

Vänd ner äggvitan tillsammans med hackade choclatechip cookies

Vänd i den vispade grädden och häll upp i önskad form.

Klicka i delade Smarrybollar och peta försiktigt ner dem i glassen.

Frys in i minst en timme.

Försvinnande gott!!

Smarryswiss

Smarryswiss

Smarrypinnar eller Delikatessbollar, delade och hela!

Vaniljglass, kulor eller i bitar

Bananer skivade

Lätt vispad grädde

Chokladsås

Varva allt i en skål och dekorera med chokladsås.

Gott!

Cocosbollspett

  • Cocos och chokladbollar

  • Stora bananbitar

  • Hela jordgubbar

  • Tärningar av glass

 

Montera på grillspett av trä,

Frys in och servera till efterrätt.

Festligt och uppskattat!