Recept mjölkfritt

Chokladtäckt Smarry-rulltårta

 

Rulltårtan:

3 ägg

1,5 dl socker

1,5 dl malda hasselnötter

1 msk potatismjöl

2 tsk bakpulver

 

Fyllning:

1 paket Smarry Delikatessbollar

Glasyr:

175g mjölkfri blockchoklad

25g mjölkfritt smör

0,5 dl mjölkfri grädde, t ex Imat

 

Tillbehör:

Oatlys vaniljglass

Sätt på ugnen på 250 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda nötter, potatismjöl och bakpulver i en skål.

Rör ner den torra blandningen i äggsmeten.

Täck en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten jämt. Grädda i ugnen i ca 5 minuter.

Låt rulltårtan svalna och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper.

(Använd en fuktig trasa för att lossa pappret)

Mosa Smarry Delikatessbollarna och bred ut moset över rulltårtan.

Rulla sedan ihop den.

Smält blockchokladen på svag värme i en kastrull med den mjölkfria grädden och smöret.

Pensla chokladsmeten över rulltårtan och låt den stelna.

Servera skivor av rulltårtan med vaniljglassen och dekorera ev med citrronmeliss.

Ät och njut!

Mjölkfri Smarrycake (8portioner)

 

125g Tofuline Creamy spread, orginal (mjölkfritt alternativ till Philadelphia ost)

2 dl Socker

3 dl Mjölkfri vispbar grädde ( T ex Go Green eller Oatly)

1,5 tsk Vaniljsocker

3 Äggulor

9 st Gille havrekakor

1 pkt Smarry Delikatessbollar, eller Smarrypinnar

 

Blanda Tofuline osten, sockret och vanliljsockret i en skål, vänd ner äggulorna en och en.

Vispa grädden halvhård och blanda ner i smeten.

Krossa Gille havrekakorna.

Täck med 2/3 av krosset botten av en form med avtagbara kanter.

Dela Delikatessbollarna på mitten och ställ dem ovanpå krosset.

Häll smeten över allting.

eller dela Smarrypinnar på mitten (lättast med sax) och blanda ner dessa direkt i smeten!

Häll sedan smeten i formen.

Strö över resten av havrekrosset.

Ställ in formen i frysen i minst 3 timmar, serveras något tinad.

Dekorera ev med kiwi-skivor ovanpå innan servering.

Njut

Cocandy Konfektyr AB

 

Bangatan 2, 265 38 Åstorp

 

Tel : 042 - 37 74 40

E-mail: info@cocandy.se